Sommarkänsla ♥


Måste ju helt klart vara när man få smyga upp en bit på stallägarens gräsmatta och agera gräsklippare ;) Bästa som finns om du frågar Arissa och vi hade riktigt delade meningar när vi skulle därifrån och till hagen. Jag slet, bokstavligen talat, men nej - hon skulle då banne mig inte röra sig ur fläcken. Tjockis! Lyckades göra en volt med henne så vi kunde gå därirån ;) Däremot var allt annat gräs påvägen riktigt lockande må jag lova. Återinge, tjockis! Tur att hon är så himlans söt så man inte kan vara arg på henne :')

Äntligen är den här!


Har länge klurat på ett vackert pannband att ha till fotograferingen som ska ske efter studenten, så typ studentfotografering haha! Letade efter massor, den perfekta liksom. Hittade ingenting före jag blev tipsad om Erneborn Design, då jag känner en som har beställt därifrån. 
 
Diskuterades ett tag, då jag själv inte var säker på vad jag ville ha, mer än rosa och bling såklart ;) Efter ett tag så hittade jag modellen som var bara för perfekt, jag älskade den helt klart. Så den i rosa fick det bli! Kommer garanterat beställa en likadan i marinblå till framtida outfit när jag har råd! Om det blir en till länk eller ett vanligt pannband återstår att se :)
 
Pengarna gick in på deras konto i måndags, paketet trillade ner i brevlådan dagen efter, så man kan ju inte direkt klaga på någonting alls! Rekommenderarar starkt Erneborn Design om du letar pannband <- Facebooksida | Hemsida
Jag är super duper mega nöjd och har aldrig fått ett så bra bemötande! Ja mina framtida pannband kommer komma därifrån helt klart! Så himlans nöjd är jag :')

Här är mina favoriter, den översta är den jag har hemma!

"Vi" och "Ni"

Idag gick jag från "En helt normalt udda människa" till bokstavligen talat knäpp. 

Allt på grund av en endaste jäkla kommentar som jag läste på en blogg. Jag blev knäpp minst sagt! Självklart handlar det här om den såkallade "NH-hysterin". Jag läste ett inlägg och blev nyfiken på kommentarerna, vad folk sa om det här, önskar jag kunde göra det ogjort för jag blev så irriterad så att jag ska skriva klart det här och sen plugga tills jag somnar usch!

Åsikten i sig var inget konstigt, kan nog till och med vara sant. NH-hysterin är verkligen som ett mode och det ska bli intressant att se hur många som fortsätter att stanna där när det blir för vanligt. Sen missförstå mig rätt, jag har inte något emot det - men man ser verkligen hur folk vänder sig efter vinden. Om dessa sen stannar där, ja då är det grymt, för då har man verkligen ändra sitt tankesätt och det är enormt! Inte många klarar av det och det märks snabbt av vilka som faktiskt vänder sig för att det är en trend just nu och vilka som börjar tänka om.
 
Men sen har vi de som faktiskt har info bakom sina påståenden, som faktiskt kollar upp allt och undersöker det! Men åter till det jag skulle skriva om, varför tänker vi alla hästmänniskor som "vi" och "ni"? Där jag står har vi en travare, en islänning, en hopponny, en unghäst och ett dressyrsto +mitt allroundsto då. Jag ser ALDRIG oss som olika människor, olika grupper, olika i över huvud taget. För alla älskar vi våra hästar/ponnys. Varför skulle vi vara olika, vi eller ni, för att vi har olika inriktningar? 
 
Varför i hela fan ramar man in sig själv i en grupp!? Kan nån svara på den, snälla gör det jag ber dig. Jag accepterar allt, så länge inte hästen rentav plågas, bettkommentarer raderas! Hör inte till det här ämnet hörrni! Varför ska jag se det som att det är fel att islänningen rids på islandsvis, att ponnyn hoppas? Varför ska jag då markera dom som "vi" och "ni"?! Eller som att jag latjar runt med min gula stjärna och våran "fotboll" medans dressyrhästen rids igenom inför en tävling? Varför ska jag se oss som olika människor?!  Varför i hela fan ska jag benämna oss som "vi" och "ni"!?

I grund och botten är vi alla hästmänniskor, vi älskar bara olika saker inom samma sport. Skärp er förfan. Vissa älskar att tävla, sen om det är dressyr, inom western, utställning - vadsom vissa älskar att tävla. Låt dom göra det! Vissa älskar att rida utan utrustning och prova på, ibland helgalna men ändå supercoola grejer. Låt dom göra det, vi gör i slutändan något som vi tycker om och nästan varje människa kan sin häst.
 
Vi är ändå samma människor, vi är hästmänniskor. Istället för alla glåpord, all påhopp, all negativ försvarning om nån säger nått som inte är enligt din mening. Kan det inte bara sluta? Vi kan alla lära av varandra! Ingen människa är fullärd inom ämnet häst, ingen kan allt. Några kan mycket, andra ljuger för att se bra ut. Men i slutändan är vi alla hästmänniskor. Vi är ett, inte "vi" och "ni". Lejonkungen-style ♥
 
over and out. 

Jag blir så ledsen

Ja minst sagt, har setat och kollat på ett schabrak som jag vill ha för att sen beställa matchande pannband till, jag älskar bling okej!? ;) Bara det att den inte kommer in på hööks hemsida igen.. Förra veckan fanns den i brunt och svart, nu endast svart i strl full. 
 
Jag som ville ha ett marinblått schabrak till det perfekta pannbandet som jag vill beställa! Det är så vackert, så vackert, så vackert! Men icke, det vill inte komma in just nu.. Får väl hoppas på att nån vill sälja i framtiden eller att det kommer fler.. typ snart haha!

Hästledig

Varit lågt på hästfronten eftersom A tappat sko, i måndags så lekte vi med bollen och skulle prova rida barbacka. Men hon visade skarpt att hon inte ville att jag skulle rida upp så longerade henne ett tag. Efter lite om och men så blev ömmandet tydligare, så ja jag valde att springa efter bollen med henne! Man kan ju faktiskt ha kul utan att rida, hon var dock inte så jätte pigg på att ta fart, men roligt att putta på den i alla fall!

Igår så kunde jag inte åka ut pga plugg.. Skulle ha prov idag, men eftersom vi haft en kurs hela dagen så sa vi att vi kunde ta provet imorgon = mer pluggtid! I alla fall så igår var det inget stall, pluggade hela dagen i stort sätt.. skitjobbigt.. Fixade dock ner 5 prov till 1, så nått bra gjorde jag i skolan igår.. Plugga plugga plugga! 

Idag fick stjärnan nya dojor på fötterna! Har ju hittat gummiskor som jag ska försöka kolla upp lite, ska diskutera runt med hon som ägde min förra medryttarhäst(hon har småkoll på allt! tror dessa skor har passerat hennes vägar någon gång) och sen när jag har lite mer kött på benen så ska jag börja diskutera det med ägaren ifall det kan vara något för A. Men vill inte dra fram nått som jag inte vet nått om. 

I alla fall, med nya skor på så åker jag ut imorgon, då ska moster rida! :D Hon provade ju Arissa där strax i början, när hon var seeeeeg ;) Så tänkte att hon ska få rida lite i paddock, eventuellt att hon får rida ut så går jag promenad samtidigt! Hur som helst, åter till skolbänken! Två prov imorgon, två på fredag, sen praktik! :D och därmed skolan över!

Paket på posten!

Åh jag älskar paket, spelar ingen roll om jag beställer det själv eller inte, paket på posten är bäst! Just i detta nu så har jag tre beställda paket, dom packas säkert imorgon pga av alla jäkla röda dagar!

Efter det så har jag ett till paket som ska beställas på onsdag och här, förr förra veckan hämtade jag ut ett paket på hööks :D Me lööööv paket, jag kan helt ärligt beställa grejer på hööks hemsida för att sen åka till hööks och hämta det ;) Alltså ingen frakt och jag är säker på att jag får de sakerna jag vill ha, dom har verkligen aldrig det jag vill ha hemma. Bajsställe! Tur att man kan beställa på internet ;)

Bild från Google!

Säljningstime!

Ska försöka sälja det där jäkla skrivbordet då jag verkligen inte använder det längre, sitter aldrig vid det helt enkelt.. Så ja sälja och köpa någon form av riktig hyllförvaring helt enkelt hahaha! Den tar plats eftersom den bara samlar damm ändå, undrar om någon ens vill ha den haha!

Tappsko

Hästjäkel! Tur att du är söt och att jag älskar dig lika mycket med en sko mindre ;) Igår så valde vi att bada lite och sen springa lite i paddock för att få igång blodcirkulationen och bli varm och gosig. Och ja självklart, torka i solen! 

I alla fall så bestämmer damen sig för att köra en länga i riktig räcer, med några av hennes specialare! Fjärtbockarna! Man skrattar ju så man gråter när hon lägger in dom, hoppas jag lyckas filma det nångång, så söt är hon! Hon fortsatte dampa runt lite och kom sen till mig, vi pratar om typ 10 min senare och av någon anledning drar min blick ner mot hennes hovar och jag sa nog rätt ut "helvete sådär var det inte nyss" och mycket riktigt, hon hade sparkat av sig en sko.
 
Så som grädden på moset så ramlade en planka ner bakom oss från staketet och jag tror nog att jag blev mer rädd än vad Arissa blev haha! Så vi letade upp skon, stallägaren fixade staketet och torkade det sista i den varma sköna solen! Hovis kommer ut nästa vecka onsdag alltså har vi lite mer än en vecka utan sko om inte han kan komma ut tidigare. Ska prova skritta henne i paddocken idag, den är relativt mjuk, och se om hon reagerar eller inte, gör hon inte det ska vi prova att sparka på bollen idag :D 

Om hon däremot reagerar i skritt så blir det sko på, ni vet en såndär bootsko, så att vi inte får en oplanerad vila som vi inte vill ha just nu. Så håll tummarna.. Jäkla skofanskap som måste ramla av sådär en vecka innan hovis kommer.. Skulle han kommit på onsdag istället för nästa onsdag då hade det inte varit något.. men varför nu haha! Håll tummarna för att han kan komma ut lite tidigare! Jag bör lära mig att slå på skor själv, det hade underlättat endel.. 

Min framtida lampa

Jag hittade nog Sveriges snyggaste lampa på fb, en kvinna la upp den på en såndär återbruka sida. Hon har haft den uppe i ett år, så man kan ju vara säker på att det funkar ;)
 

Lite bilder från dagen

Tog några kort, bara för att.. Det var nog det tråkigaste jag gjort eftersom hästarna inte var intresserade och det var grått, så grått.. Men tog några bilder när en i stallet red igenom ett dressyrprogram - vi får se om jag får lägga upp några här, om vi har tur :D Hon har två otroligt vackra hästar i alla fall!

Stallhund

Just nu sitter jag och dreglar lite över alla frallavalpar som finns på blocket, du kan jämföra det med ett beroende. Jag älskar att kolla på dom, läsa och kolla lite till. Jag vill verkligen ha en hund och jag avundas alla som har en egen älskling. Det är tomt hemma och en hund saknas här. Det är för tyst, det är för lite gos ja allt!

Anledningen till att vi inte har hund är för att "vi inte har tid". Mja, okej - men då borde egentligen ingen familj på 2 som jobbar ha tid? Visst min mamma jobbar hästpass. Men jag då? Jag går bara i skolan tre dagar i veckan. Ja jag kommer gå ut på praktik 7-4 mån-fre. Men en vuxen hund som klarar av att vara ensam hemma hade klarat det utan problem, roligare är ju att det tar mig inte lång tid att gå hem så voila jag kunde rastat hunden under lunchen, druckit min shake samtidigt och sen gått tillbaka. Rastad hund som klarar sig några timmar till. 

Det behövs bara varannan vecka för varannan vecka börjar mamma mellan 2 och 3, rastar hon innan jag kommer hem så är det ju lugnt! Men jag rider ju. Ja och varför kan inte hunden följa med till stallet? Bra träning och vi rör ju ofta på oss - finns en anledning till att det absolut inte är ovanligt med stallhundar.

Jag har jobbat på min mamma sen jag tog av skenan och började gå i juni förra året. Jag har fortfarande inte lyckats för att hon anser att vi inte har tiden och nej hon skulle inte kunna ha en hund själv - men vad säger att vi inte skulle kunna ta den tillsammans? Då har vi tiden så det räcker och blir över och båda två skulle må mycket bättre av att ha en hund hemma igen, det blev bevisat när vi hade Hedvig. Jag vill ha min egna typ att gosa med!

Ny sadel +nytt schabrak!

Jaja, jag vet dålig mobilbild, men visst ser det bra ut!? :D Älskar den nya sadeln fast jag inte kan rida i den(har varken stigläder, stigbyglar eller sadelgjord men det kommer snart!) och schabraket är ju vackert! Ja jag älskar rosa och jag tyckte om den, lev med det ;) Även om passpoalen kunde varit i en annan färg, men jag lever med det - den är ju rosa! ♥

Anyhow, tog med mig schabraket idag för att se hur det såg ut och jag gillar det! Så nu hänger sadeln med schabraket på och iväntar resten. Och ja jag kastade bara på den för att se hur det såg ut på henne, tog av den efter bilden. Ibland behöver man bara se hur det ser ut på :')

Glad Påsk!

En fröjd för ögat!

Några bilder från gårdagens promenad, hon är bra vacker alltså! Känner mig ganska lyckligt lottad som har henne i mitt liv :')

Steget mot ett bättre liv

Idag äntligen så beställdes ett par nya skor hem till mig! Äntligen minst sagt, inga fler skavsår! Jag kan nämligen inte hålla en hög takt en längre sträcka i mina converse utan kanterna på strumporna skaver mot skon. Har testat inte bara en eller tre olika strumpor. Det går inte och jag älskar mina Converse, men jag bör börja gå ut och gå i något annat! Så som "just do it"-present fick jag ett par nya skor av min moster som beställdes idag, tack återigen ♥ Så så fort dom hamnar i mina händer ska jag ut och gå massor! Och de var ju riktigt vackra vill jag lova
 
Idag har vi även provat ut en ny sadel till fröken Gul! Underbart minst sagt, kom hem och kollade på film - började slappna av och jag hade inte det minsta ont i ryggen! Det är helt otroligt, jag har alltid haft ont i ryggen efter stallet - hur ont beroende på vad jag gjort. Ibland vid enklare uteturer så funkar det super, ingen smärta alls. Men oftast så får jag ont(vilket kvinnan som var ut sa var vanligare i hästsverige än vad man tror!?) ibland är det så illa att jag inte ens kan gå ordentligt pga smärtan. 

Hur som haver en ny sadel blev det, eftersom ägaren är gravid så kommer jag ju rida mycket mer än vad jag gjort innan. Så ja jag behövde det där. Så efter all provning, kände på vissa på en gång att det inte går jag sätter mig fel både på hopp och dressyr faktiskt. Bara haft problem med riktiga dressyr förut. Men vi hittade den perfekta allroundsadeln där jag satt underbart, vilket ägaren också gjorde trots att den var aningens förstor för henne. Men den funkade bra för oss båda :)

Och vet ni en sak, jag kan gå. Trots att jag setat ner nu någon timme så kan jag gå utan problem och det har inte gått förut. Jag känner inte ens av smärtan! Allt jag behövde var en annan sadel :D Så nu imorgon ska hon få ta det lugnt och longeras sen kör vi :) Vi får dock invänta sadelgjord och stigläder+stigbyglar innan jag kan inviga sadeln ordentligt! Men snart så, det är så underbart! Då kan jag sätta igång ordentligt utan problem. Det kändes dock jätte ovant att sitta i en vanlig sadel efter ett halvår i den bomlösa! Tur att vi kan blanda numer :)

Minnet av en fin vän.

Idag har det gått två år, två hela år sen du lämnade jorden och sprang över till de evigt gröna ängarna till Felix, Patron och alla andra fina änglar som lämnat oss. Två hela år har gått sen den dagen.

Jag saknar dig än idag min vän, jag kollar än idag ut över hagarna på hubbo och förväntar mig att se dig där igen. Även fast jag vet att du inte finns där, jag kan aldrig förhindra det och jag kommer nog göra det föralltid. Du saknas mig, jag älskade dig så ♥

Jaha och vad ska man titta på nu då?

Nu är både ryttareliten och ponnyakuten över. PA har fått en paus vilket jag kanske kan tycka är okej, dom här ändå haft 5 "läger" nu. Ja då är det självklart, sen så kommer jag sakna att se Tobbe och alla andra - man får enorma tips även bakom skärmen! Så det är synd, men förståeligt. 

Däremot den där ryttareliten. 6 avsnitt fick vi, vilket var väldigt snålt vill jag säga! Det bästa programmet jag sett, någonsin. Till och med bättre än alla andra serier jag följt/följer(förutom tbbt, men jag menar - vem kan slå Sheldon?;)) så ja lite ledsen blir man väl. Det var så roligt att få se deras liv i med och motgångar! Jag vill se mer nu, helst nyss. Men jag får väl återgå till att vänta in The Blacklist, eller nått.. TVn blev inte lika rolig längre ..


Imorgon däremot mina kära vänner, då blir det en frisk promenad kl 8.00 mot M för att brumma till stallet, där vi då också ska ta hästarna på en promenad, gissar väl att vi går från allt mellan 30-60 min. Fint med promenad åt Chokladkakan och Citronkakan och herregud det blir en bra dag för min del imorgon, mellan 1 och 2 timmars promenad blir det ju, nästan helt gratis! Så imorgon tänker jag chilla galet och det får faktiskt vara okej! Ska ställa in min celsius i kylen och släpa med mig den till stallet imorgon, kika vädret och se om Sickan ska få följa med på en fototur också! Det var ju ett tag sen jag motionerade honom också om man bortser från snabbvisiten vid bokkrukan! Jo så får det nog bli, lite nya härliga bilder att bjuda på! Sickan följer med imorrn!

Studenten!?

Jag vet inte vart tiden tar vägen, jag har knappt någon tid kvar i skolan, eftersom jag har praktik i 5 veckor också. Alltså ingen tid kvar .. alls. Sitter här och letar skor, ett hav, en djungel, dom finns i alla olika storlekar, färger och formar. Alla jag hittar som jag gillar kan jag inte köpa.. Tyvärr! Men vad ska jag göra? Jag behöver tjockklack eller kilklack pga knät, jag kommer gå sönder mitt knä om jag har vanliga klackskor, får svinont i knät efter typ ett par steg. Det liksom .. funkar bara inte. Det där frakturerna jag hade förstörde lite av mitt liv må jag säga!
 
Hur som haver, jag vet ju ungefär vilken storlek och vilken färg jag vill ha. Vit, ljust rosa är okej eftersom jag kommer ha rosa detaljer. Hittat klänningen i mina drömmar .. men dessa jävla skor!? Någon som har ett par apsnygga som denne kan skänka till bättre behövande(mig)? Men eftersom jag inte riktigt kan gå i klack så sitter jag lite i klistret, vill ju ha klack på något vis, kilklack och tjocka klackar kan jag liksom belasta benet på ett annat vis, går mer på tå när det är mindre klackar och tror det är det som förstör att jag "belastar" på ett sätt som jag inte kan. 
 
Det är hemskt, det finns så många som jag totalälskar. Varför skulle jag bryta benet för!? Så himla onödigt gjort av mig! ;)
 
Bild från google!

Gårdagens ridpass

 
Måste ju bara erkänna att när hästarna står där längst ner, kollar på en när man visslar och sen dyker ner och äter av höet. Så mycket ville min häst komma in idag.. Inte alls. Och nej jag vill inte höra ett skit om onaturlig ätställning. Om du öppnar ögonen och kollar snett bakom den mörka hästen vad ser du där? Just precis HÖ. Dom väljer att stå där och äta, så inga kommentarer tack!


I alla fall, vi valde att köra galopp intervaller igår, pigg, pigg, piiiiggg häst hade jag. Sprang på superb och var jätte duktig, lite väl tävlingsinriktad ibland, men annars gick det jätte bra. Tills näst sista svängen.. Där vi rundade hagen ni ser på bilden .. i samma veva som M&F fattade galopp så sprang den mörka på bilden uppför backen, vilket förvirrade en viss fröken riskorn ganska bra. Hon fattade galopp ett steg, travade svängde runt, var påväg åt samma håll som den i hagen, lyckades få henne på spåret igen och fattade galopp - bara det att de andra nu var en bra bit framför oss.
 
Roligt sa Arissa och sprang på i världens fart(kontrollerad, inget sken, jag hade fått stopp på henne, men inte fått ner farten) och sen var tjejen trött. Men ifatt kom vi och nästan om dom, då röt jag i för där fick det faktiskt vara nog! Sen galopperade hon lugnt och fin, jätte duktig tjej! Lite massage och stretch efteråt, hon var glad i alla fall, så roligt var det ;)

Tävling hos Ridingforlife.blogg.se

OBSOBS! Kommentarer på det här inlägget gills inte, klicka på länken!

Jag är med och tävlar om ett presentkort från hööks hos Ridingforlife![<- Länk] VAR MED DU MED!

OBSOBS! Kommentarer på det här inlägget gills inte, klicka på länken!

Jagad av bokgudarna, always and forever


Ibland är det faktiskt okej att vara kreativ på andra vis än vad man faktiskt ska vara. Läs att ibland, någon gång ibland är det okej att inte plugga! Eftersom min ork låg på minus så valde jag att dra fram kreativiteten istället för snillet i mig och jag gjorde faktiskt det där. Och jag är riktigt nöjd! Lägg märke till den där söta gluggen, vet inte vad som hände där.. Visserligen hade det gått bättre om jag haft en rak kruka, men man tager vad man haver!

De där kycklingarna är ju däremot så olagligt söta, vi köpte dom pga av mig! Annars har vi inte mycket påskgrejer hemma.. Det ska ändras på när jag flyttar hemifrån! Men ja, jag vill pyssla mer - så har du ett par lastpallar, garn, kabeltunna, spik, lim och massa annat liknande liggandes? Throw 'em at me!
 
Hur jag gjorde denna .. bokkruka:
* Letade upp en gammal bok som jag läst 8942 gånger och som jag egentligen inte ens visste att jag köpt, den skulle alltså inte läsas igen, då hade jag kommit ihåg den!
* Plockade fram en kruka, den här fanns redan framme och stod på köksbordet med blommorna i - den fick alltså duga! Tips är att ta en rak kruka eller kapa en petflaska, blommorna skulle inte gå i en sån, därför avstod jag från den tanken efter mycket om och men. 
* Fram med sax, tejp - gärna dubbelhäftande och snöre. Provade med paketsnöre, men det blev inte alls lika bra.. Kan vara för att den va verkligen vit på riktigt. Det blev liksom bara så fel mot pappret.

Började med att dra ut några sidor och klurade ut hur jag skulle rulla dom. Använde tejp som hjälp i början, sista rullarna gick utan - då kom jag liksom in i det hela. 
Sen så tog jag tejp och satte runt hela krukan i två varv Krukan är alltså "orörd" om man tar bort tejpen och pappersrullarna. Jag har ingen dubbelhäftande så jag skapade egen av vanlig tejp.
När krukan var redo så började jag göra rullarna och sätta dom runt krukan. De sista fick bli små i botten och stora i toppen därför rekomenderar jag en rak kruka och/eller avskuren(botten) petflaska! 
Sen någon timme senare om man är seg som jag så kommer man runt, sen är det bara att snurra snöret runt för att få det att hålla bättre, speciellt om man gör "egen" dubbelhäftandetejp

Jag klippte av botten och toppen på mina rullar för att de blev förskräckligt höga annars. Ville ha de lite mindre, men smaken är ju som baken vettni ;)

Mötet med Herr Rosa-Boll

Blev helt amazed över hur bra hon tog det(och ja, det är bara att klicka på videon så går den igång, även på bloggen;)), ett grisläte och sen puttade hon nyfiket på bollen! Som om ingenting verkligen. Jag var bombsäker på att hon skulle skita på sig minst tre gånger över bollen då Arissa är rädd för allt när hon har en sådan dag. Men nejdå, den där var ju inte farlig alls! Herregud så löjlig jag är ;)

 
Frasse däremot, han var inte lika förtjust i bollen och valde att ignorera den. När vi lyfte den däremot, då jäklar berättade han att den är fnorkfarlig!

Nu är det officiellt!

Jag har hoppat för första gången med Arissa. Visst, det var ju verkligen inte meningen och hade jag sett den där vattenpölen tidigare så hade jag styrt undan henne. Red ut idag med M och Chokladkakan, vi valde att galoppa på en sträcka och helt plötsligt från ingenstans kom en vattenpöl(läs vi red bak så hann inte se den förns Frasse hoppade) vilket slutade i att jag greppade manen för jag trodde att hon skulle springa åt sidan, vilket hon alltid gör om jag inte är beredd. Men sedär! Damen hoppade snällt över vattenpölen och fortsatte frammåt. Jag blev mycket chockad vill jag lova haha! ;)
 
Sa liksom igår till ägaren att jag inte skulle hoppa uppsuttet på ett tag för att inte sätta för mycket press på henne. Hon har inte blivit hoppad på ett tag och hoppar ju som en kråka, så vill att hon ska bli av med ringrostigheten och få upp självförtroendet, Kung sa vi! Sen kan vi börja ordentligt!

Nu ni!

Önskade att jag tagit bilder, fy fasiken vad jag skrattade idag! Arissa har nämligen fått hoppa! Första gången på ett tag så hon är lite ringrostig, men gud vilka kråkhopp hon kan ta. Jag visste inte var jag skulle ta vägen ett tag där faktiskt! Tur att hon är söt och tycker det är roligt. 

Min tanke var att rida och göra någon bomövning. Det däremot sa min mage stopp för så valde att longera idag - det funkade .. typ! Hur som haver så blev det bommar och ett hinder som vi tog fram, nån gång ska man väl prova på det och jag ångrar att jag inte filmade!
 
Any how, vi provade på det och efter några kråkhopp fick hon lite mer koll på benen! Men jag kan säga att vi rör oss inte från den här nivån = låga hinder(läs "upphöjda" bommar, vi snackar max 30cm), bommar så hon får in tekniken samt löst eller på lina så jag inte stör henne på något vis uppifrån. Vill inte sänka hennes självförtroende, det ska vara roligt och hon ska enligt hennes mening vara bäst i hela världen. Sen kan vi börja svåra till uppgifterna och börja uppsuttet. Men först vill jag ha en annan sadel att hoppa i, innan dess - big nono att sitta på och hoppa!

Arkivbild, så ni har nått att kolla på.. Tyvärr var jag inte snabb med mobilkameran!

Fotboll på häst

Efter att jag sett min kompis kusin spelat fotboll med sin häst så blev jag väldigt sugen på att prova själv, det var ju en lång process eftersom den där bollen kan vara riktigt jäkla läskig ska ni veta. Så läskig att man måste kuta som en idiot, hoppa, studsa och självklart så måste man bocka mot den ;) 

Ja, som sagt den är farlig. Jag lärde ju Clyde spela fotboll, eller vi var på god väg, innan jag var tvungen att sluta på honom och i samma veva så var han också tillsalu, tillslut så såldes han också. Början var ju extrem, han sprang som en galning, fast han var van vid bollen. Han var bara inte van vid att man sparkade på den haha! 

Hur som haver så tog vi ju oss tiden och lärde oss att putta på den och på så vis också "spela fotboll". Vi använde oss självklart av en yogaboll - därav blir det lite jobbigt för man kan inte direkt tömma den och blåsa upp den varje gång. Sen är den väldigt stor också. Ja det finns olika storlekar, självklart, men eftersom Arissa är okej stor så vill jag också ha en halvstor yogaboll. Men ja, jag är sugen på det.. Funderar faktiskt att åka och kolla på en redan idag! 

Det är väl självklart att vi ska hitta på en massa bus! Livet ska va en lek för henne och nu när vi får va i paddocken igen efter "vilan" så kan jag faktiskt släppa henne där och prova med bollen lite :D
 

Igår var en bra dag!

Igår bara flöt allt på jag vet inte vad det var, men det var en riktigt bra dag. 

Jag gick till skolan, allmänt nervös över det, som alltid. Kommer dit sätter mig ner, inser att min bok inte är med och jag har prov, tänkte plugga lite innan. Kört. Så jag sitter där och rullar tummarna samt blir offer för någon stackares snap. Sen börjar det braiga. Jag fick en praktikplats här, alltså behöver jag inte åka iväg och Arissa får inte en 5 veckors vila! Efter det kom ångesten, jag inser att jag har inte dragit kabel sen i tvåan. Alltså har jag bara varit på högspänningen. Från ingenstans drar min lärare bort mig därifrån för att gå igenom, typ allt med mig och ångesten dämpas, för jag kommer ju fasiken ihåg det här!
 
Efter det så blir det prov, stressad, igen. Gör det, svarar på nästan allt och lämnar in provet. Men jag vågar inte hoppas för när det känns bra då får jag tillbaka provet med ca 1 poäng från godkänt. Ja jag kan min sak, nej jag är ingen teoretisk människa. Jag har under alla mina skolår inte hittat ett sätt som funkar för mig, hur mycket jag än pluggar. Gissa vad, provet blev godkänt! 

Så lyrisk över dessa småsaker inser jag att jag ska till stallet, första gången sen i fredags. Överlycklig, behöver jag ens säga det? På det här så ringer stadens Hööksbutik till mig, paketet är på plats! Ja jag skickar min beställning till hööks för 1. det blir typ 100kr billigare och 2. dom har seriöst aldrig det jag vill ha hemma när jag är där. I alla fall, så paket på hööks och jag älskar paket! Även när jag köper dom själv, skulle kunna köpa saker från internet jämt bara för att få paket på posten! 

Sen var hela min dag bra igår, jag är super peppad på min "diet" även om jag inte skulle säga åt nån annan att prova den utan att tänka efter riktigt. Sleepy Hollow kom ut, så fick se ett till avsnitt där och ja, livet bara går bra nu. Har också hittat ett ställe där jag ska beställa ett pannband till min studentfotografering. Oj så nära det är nu. 

Jag har sammanlagt 8 dagar kvar i skolan. +5 veckors praktik. Håll tummarna för att jag sköter mig och att jag kan meddela här att jag har jobb efter praktiken, i alla fall under lärlingstiden så jag får min behörighet!

Dat väder!

Vaknade imorse(läs strax innan lunch) och gjorde min vanliga morgonrutin - faceboook! Fick se där att våren inte riktigt är redo ännu, nämligen så att lite högre upp än vad jag bor så är marken vit av snö! Här regnar det bara än så länge, tack och lov!

Men jag menar, kom igen det är april, det har börjat knoppa lite här och var.. eller hade.. Hoppas vi slipper snön! Det ska regna både idag och imorgon.. vet inte hur jag ska göra, för varken jag eller Arissa verkar ha det bästa humöret när det är dags att ta sig ut i regnet vill jag lova..

Något annat jag letar efter

Är en inomhus-snäll ljusslinga i rosa, babyrosa och vitt! Det skulle vara så vackert i mitt när de nya hyllorna är på plats. Min moster köpte en supervacker när hon var utomlands i turkosa nyanser+vitt, jätte vackra! Jag är dock ute efter rosa, vet att rusta har i svart, grå och vit. Men det är inte min stil, kanske en framtida present till mitt mår och hennes(vårat) svartvita hem!

Men hur som helst så hittade jag en blogg som hade köpt några sådana. Inlägget hittar ni här! Men visar upp bilderna från bloggen för er latisar snart. Såhär skrev personen:

"I Kop&Kandes skyltfönster  i Helsingör sprang jag i somras på en liten skattgömma. Ett helt hörn med en massa bollar. Nästan ett bollhav. Självplock. Glöm lösgodis, det här var ju himlen på riktigt! Och i fler färger än godishyllan på Ica. Ni må tro att jag funderade ett tag innan jag bestämde mig vilken färgskala jag skulle välja.


Det blev till slut vita, beigea, bruna, grå och svarta bollar som sen skulle sättas på en slinga och som nu (efter en del pill och lite glapp sladd) lyser upp min hall. Bollarna kommer från Happy lights och de säljs även färdigmonterade på olika långa ljusslingor i en massa olika färgskalor. Men visst är det lite roligare när man får plocka ut dem och välja längd på slingan själv?

 

Så nu är jag redo för höstmörkret. Bring it on!"
 
 
Jag menar hur vackert är det inte!? Tänk er dom i rosa, snoms! Nej sånna vill jag verkligen ha, gud så vackert!

Jag vill flytta hemifrån.

Tänk vad underbart att bara kunna styra och ställa som man vill, att få ha exakt det man vill ha.. Även om det tar tid och kostar pengar så skulle jag verkligen vilja göra iordning nått. Mitt nya tvbord kommer bli en kabeltunna, svårt att få tag på sånna inom mitt framtida yrke .. hehe not!

Sen en självklarhet är dessa kaffefiltersrosor! Jag är rentut sagt urusel på att vattna blommor och lyckas hålla dom vid liv, antingen är det för mycket eller för lite.. Känsliga saker ska ni veta ;) Ska bara komma på hur jag kan placera ut dom snyggt utan att man ser den jädrans plastiga "pinnen" som folk använder sig av, den gillar jag inte för fem öre. 

Och så har vi ju tavlorna! Kärlektavlan ska jag nog göra snart.. typ gärna nyss. Men så fort jag får tag på en planka, lite färg och spik så ska den bli gjord! Så ska jag nog be min moster snällt att skriva "kärlek" på den. Min handstil är urkass, borde nog träna på den! Hahaha! Har även en "önske" tavla som min moster har gjort, en ram från ikea som är lite upphöjd och sen 3D fjärilar i mysiga färger. Det ska bli check i rosa i framtiden. Självklart! Får försöka sno en bild på den senare.

Sist men inte minst så har vi ju min framtida säng, inte med på bild dock.. Men jag menar kom igen, jag blev helt kär när jag hittade första bilderna, så vackert och sen med de där ljusslingorna, japp. Det är ett måste.
 
Bör nog skaffa mig en händig karl, eftersom jag inte är så pysslig av mig själv. Älskar att kolla på det, men resten? Nej. Det tar sån tid, däremot gillar jag stjärnorna, snabbt och enkelt! Allt pyssel borde va så. Men när jag har tid, då är det riktigt kul att sätta sig ner. Mammas första öronbild!

Som att hon förstod hur man ska göra ;) Fast ja, hon ville ju mest visa att det är lååångt ner till marken.. Säger hon på en häst som är under 160 i manken.. Jo långt ner, vi säger så haha!
 
Arissa skötte sig superb, jätte snäll och lunkade med lätthet på i en volt runt mig. Mamma fick idag bara prova på att skritta och ta några travsteg, ett "helt" varv på volten blev det som jag sprang bredvid. Otroligt bra gjort av min hästrädda mor, borstat och kratsat hovar har hon också gjort!

Sen fick jag dock sitta upp, och låta henne röra sig i alla gångarter och visa att jag faktiskt bestämmer, bekvämheten kommer fort på den här hästen. "Vadå gå fram? Det behövde jag inte nyss!" Typ så säger hon, men förståeligt på så vis. Men vill inte bråka med henne när jag själv ska sitta upp och rida ordentligt sen haha! Det fick jag prova på när vi körde intervaller, inte kul inte kul. Fram gick det, men backen gick det inte att lägga i - pigg hest!

Comviq's logik!

Här för ett tag sen så skrev jag ju ett inlägg i minst sagt panik för jag inte visste hur jag skulle göra nu när det jag laddar på försvinner. Eftersom det skulle bli svindyrt för mig eftersom jag behöver fria sms och ändå gör av med 195 kr i månaden. Jag ringer sällan..

Idag var jag tvungen att ladda på igen, för jag behöver ju kunna skriva till folk. Så jag gör som jag alltid gör, ska tanka på via banken, smidigt och enkelt! Kommer in där och klickar i kompis 195 av ren vana. För det är ju vad jag gjort i säkert 3 år nu. Det är inte enkelt att ha folk runt sig som inte har comviq/tele2, man behöver gratis sms. 

Återigen, på banken står det att man kan ladda på kompis 195 och jag reagerar ju, tillslut. Så skriver med den här chatten som comviq har, för jag vill ju inte ladda på nått som inte existerar? Alltså betala 200kr och inte få nått för det, säkra före det osäkra! Hennes svar blev inget mindre än: "Det tar lite tid, men det försvinner från bankerna så småningom!"
 
Samtidigt som jag är lättad, för det är en månad till som det bli billigt för mig så är det ändå också chockerande att det ska ta sån lång tid? Jag menar kom igen, tar man bort det så ska det ju försvinna bums. Ev en vecka senare är väl okej, bankerna är ju inte direkt kända för att vara snabba. Men en månad efteråt då bör det väl ändå vara borta? Ibland förstår jag faktiskt inte hur dom tänker ... 

Men jag loggar ut från banken och blir den här månaden 200kr rikare än vad jag trodde att jag skulle va ;)

#djurenshjältar

Det är två serier som jag följer maniskt just nu, väntar tålmodigt i en veckas tid för att se det varje gång. Ryttareliten och djurens hjältar. Det sistnämnda har haft en längre paus pga OS.. eller vad det var ehe! 

Hur som haver så utlovade tv3 att djurens hjältar skulle vara tillbaka igen vecka 14. Vilket är nu, så programmet skulle alltså sändas igår. Efter att jag kollat på ryttareliten så klickade jag mig in för att se djurens hjältar på play, kommer in och läser "Serien har nu sändningsuppehåll."

Kan ni förstå hur besviken jag är?! Först efter att OS grejsimoijset var slut så tog dom in tonårsbossen istället för djurens hjältar. Utlovades då att vara igång igen nu och nu visar dom nått annat istället?! Jag som ville se mer :( Verkligen besviken, en av de få serier som jag ser och vill se mer av .. och det här är vad jag får! Tack och lov har jag ryttareliten ett tag till ;)

Jag förstår inte

Varför dom bara sänder ryttareliten en gång i veckan, man sitter ju bänkad och kan inte släppa det.. Sen måste man helt plötsligt vänta en vecka till innan man får se mer! Jag kan ju säga att min "idolskara" inom ridningen har formats om enormt! 

En människa som jag vill träffa innan jag dör är Lisen, hon verkar så jordnära och helt grym! Det har ju tagit ett tag att bygga upp en uppfattning om alla som är med där, speciellt Charlotte, men nu tror jag att hon är en ganska mysig människa hon med! Under icke stressade tillfällen, det vill säga. Men det är helt förståeligt, jag skulle aldrig klara av att tävla på den nivån!

April april!

Jag och dessa aprilskämt, tänker ju aldrig ens på att det är 1 april.. Går på allt och lurar ingen själv, för det är ju vilken vanlig dag som helst haha! Over and out. 

Hann inte skriva igår

Fullt upp, kom hem ca 10 minuter i 10.. Böt om, tog en shake och sen gick jag och la mig, trött och stel och otroligt lycklig! Jag och M visste inte riktigt vad vi skulle ha för planer på ridningen igår, det var sent och mörkt så ingen uteritt sa vi. Efter mycket om och men, samt prata om hur ett veckoschema kan se ut(det jag la ut som exempel här) så kom hon på att hon sett stallägaren rida intervaller med sin häst på våran travbana! Mycket sagt och gjort så stötte vi på henne i stallet och fråga hur hon gjorde mer exakt under intervallerna..
 
Stallägarens häst är mycket mer "fit for fight" än vad våra är så vi tog halva hennes och sa att det får räcka så får vi tappa upp allt eftersom vi känner att dom klarar det! Vilket var ett otroligt smart drag då A var piggpiggpigg super duper mega jätte pigg! Visst jag har sett henne pigg och busig, men det här var extremt. Det var en gång som hon såg ett spöke bland träden då jag tappa kontrollen helt, sken hej och hå! Men det var bara några steg sen röt jag lite med och då var hon en ren ängel, även om det gick fort, men kontrollerat fort. Vi satte igång igen och den här gången gick det bara fort, inga spöken!
 
Sen böt vi varv och tog två varv i andra varvet och jisses vad fort det gick. Vilket kan va lite förståeligt, har ju ridit henne hårt fre och lör för att hon ska vara lugn, snäll och fin på söndag då ägaren åkte ut med en vän som skulle rida. Hon var superlugn och jätte snäll, det fick jag tillbaka tio gånger värre när vi red igår ;)

Men det var roligt, tyckte vi alla fyra och hästarna hade nog kunnat springa några varv till! När vi skulle skritta av dom efteråt så red vi ju fortfarande på travbanan och där vi hade fattat galopp där flög dom nästan iväg, jeteroligt sa dom nog högt båda två! Men det har blivit i allmänhet mycket roligare att rida med M och hennes energipaket, vi hänger på nu! Vilket är bra, då har stjärnan fått lite bättre kondis!

Den här gången kan jag faktiskt tro på hastigheten, det var även en tjej som förklarade för mig varför det blev så tokigt förra gången, tacktack! :D