"Jag ringer dig när PMSen släppt"

Det är något jag stör mig på enormt, vilken vecka i månaden det än är. Även om jag har pms eller inte, en tjej får aldrig vara rentav flyförbannad. Hon ska då alltid ha pms. Egentligen tänk efter, hur många gånger har du hört eller sagt en kommentar om pms för att nån är arg och för att den personen råkar vara en tjej?
 
Aldrig uttalat mig om det här mer än till mina vänner. Oftast så ja jag blir aggressivare när jag har pms, men jag kan också bli flyförbannad utan att ha det. Så det är aldrig något att skylla på, är jag arg då här nått gått jävligt fel och en person kan råka säga ett ord fel och jag drar i med onda ögat. Det behöver aldrig handla om en viss tid i månaden. Sen ja så kan jag bli flyförbannad utan att nått hänt innan. Men att folk tror att en arg tjej/kvinna - alltid har pms gör mig faktiskt väldigt irriterad.
 
Jag vet inte vad folk tror, men jag drar ihop mig under den tiden. Jag försöker att varken synas eller höras för i dom tillfällena så brukar jag få så ont att det redan plågar mig nog. Så nej, när folk tycker att jag gör som minst ljud ifrån mig det är då jag har pms, det är då jag mår som sämst inte när jag står och skriker av ilska eller andra känslor. För då är det bara någon som sårat mig, thats it. Det handlar aldrig om en viss tid i månaden. 
 
Och anledningen till att jag ens tänker på det här är för att dom sa så i en serie, ehe! ;)
Bild från Google.

kan inte drömma mig bort

Idag är en såndär hemsk dag, en såndär dag där jag vill ha min hund här, en såndär dag då jag vill ligga under täcket och bara klappa henne, krama henne och känna hennes lukt. Det förstörde mig, du förstörde mig. Fuck. Min älskade bästa vän vad jag vill ha tillbaka dag, just idag är den känslan starkare än någonsin. Ibland ser folk inte hur lyckligt lottade dom är. Jag vill ha en bäbis i mitt liv, eller nej jag vill ha min bäbis, min hund, min Heddeboll. 
 
Men idag är också en sån dag när jag vet att det aldrig kommer hända, inte igen. Aldrig någonsin tyvärr. Så jag vill ha någon som fyller det tomma hålet som min Hedvig lämnad efter sig. Det värsta är att jag tror hon lever, jag tror att hon fortfarande rör sig i samma stad som mig och ovissheten gnager i mig. Jag vill kunna tro att hon mår bra, men det är så svårt när man inte får veta nått. Det är hemskt
 
Vill ha min grandis, min fralla, min rottis, min schäfer, jag vill ha min mini hund som ser ut som en teddybjörn, jag vill ha min andra springer. Men det är bara dammråttorna som rör sig här hemma, så tomt. 
 
Min leverbruna bebis!
 

Ser du något bakom molnen?

Sitter och lyssnar på musik, taggar om, försvinner för en stund. Imorgon ny dom hos sjukgymnast men tror faktiskt att det blivit riktigt bra, väldigt bra om jag får säga det så. Jag får ju fortfarande ont ibland, självklart, men det är absolut inte lika ofta! Så ska försöka mig på att rida nästa vecka tror jag!
 
Åker nog även till mormor och morfar imorgon nån gång och så blir det nog en sväng förbi kusinerna till helgen. Vet inte riktigt än hehe. As always så antecknar den där intresseklubben så pennorna glöder!

ta mig härifrån

Envishet tar en inte över alla broar, vissa kan man aldrig gå över. Hur mycket man än försöker, tyvärr. Vet man då exakt vad man vill så försöker man ändå, gång på gång. Man gör allt för att komma till den andra sidan och i slutändan skadar det bara en själv. 
 
Ibland är det dags att inse, vad det än gäller att man inte kan stanna i vad man tror är tryggheten. Ibland måste man vända om, aldrig blicka tillbaka och verkligen aldrig vända sig om igen. 
 
Jag sitter och säger till folk att allt handlar om dom, det är deras vilja som gäller i allt. Just nu så vet jag att min vilja inte hör hemma här längre, aldrig igen.

torsdag

imorgon är det fredag, vilket betyder lov, vilket betyder dalarna över "helgen". Men innan det stå 0800-1500 jag är trött redan nu. Packar.
 
Stallet idag var mycket trevligt. Gick travbanan runt med M och hennes chokladkaka, eller hon skrittade haha! Kan lova att ny mår Arissa bra igen, snacka om att hon var superenvis och jätte dryg! Tur att hon är söt, otur att jag är lite dålig och seg orkade ju knappt hålla emot haha! Men vi tar igen det sen ;)Förkyld igen..?

Jani, mitt imunförsvar lär ligga på minus just nu, blir sjuk hela tiden. Tror jag varit förkyld 2 gånger sen jag börja skolan och känner på mig att jag drar in mig på min tredje sväng.. I alla fall av rinnande näsa och tungt huvud. Men åker ju till bästa vän i helgen så där tänker jag sätta mig under en fluffig filt och dricka massa te, snoms! 
 
Kanske blivit lite friskare tills jag kommer hem igen då - blir ju finbesök tors till ca sön av inga mindre än gammeltanterna. Så ut och gå, leka det lilla dom orkar och bära i alla fall en skit så hon slipper alla trappor! Men är man gammal och grå så är man haha! Bästavän kanske kikar hit lite också, kanske. Men ska anyhow försöka få lite fina bilder på damerna i lite löv hade jag tänkt! Man ska passa på medans man har chansen, finns ju en anledning till varför jag kallar dom gammeltanterna. 
 
Stallet igår var rentav kaos, blött i hagen, så hela bandaget satt galet och jätte blöt häst. Matte hade glömt att kolla vädret och hade ångest för att hon inte kunde åka ut och sätta på det, jag kom ju inte heller ut tidigare. Men imorrn blir det nog lite mer tid och vi får se om vi provar på att skritta lite - vågar inte rida ut själv och vill ju egentligen inte snurra runt i paddan heller. Blir kanske en promenad! Ska anyhow kolla temp igen, vill att den ska gå åt rätt håll nu!

Den fina varelsen i mitt liv

Hon gick och blev ett monster under en natt! Var i stallet i lördags igen, promenad och den här gången höll jag koll på alla groparna haha!
 
Det var premiärtur för lillskiten i stallet och så fort hon höll på var Arissa supersnäll, när hon gjorde annat fick jag hantera ett nervigt monster, hon va bombsäker på att det var en varg runt varje hörn och en tiger i varje lövhög! Sötnosen, vacker var hon i alla fall när hon blåste upp sig haha!

Haft en hel del problem med knät. Han sa ju minst två veckor till av smärta, så jag hoppas dom där två veckorna håller sig inom "2veckors-ramen" för annars blir jag knäpp! Har på grund av det här inget att skriva om .. Jag är helt negativ på allt, vill inte ha ont längre blir så trött!

Det enda man behöver

när man har en dålig dag är en häst, blev ju varnad för att hon kunde vara lite jobbig nu. Men neje, hon verkligen kände hur dåligt jag mådde och gick och puttade på min hand. Verkligen som att hon försökte säga "hallå, vad är det?".

Vi tempade, tog en promenad och jag kan säga att jag åkte därifrån mycket gladare än när jag kom dit. Hon är otrolig min stjärna, hon bara var helt underbar idag. Inte alls jobbig och mega gosig, så jag är ganska lycklig över att ha denna fina varelse i mitt liv just nu! 

Hetsig dag

Ringde imorse till min "hus"läkare. Fick tid där ca 45 min senare. Satt där, och läkaren kände och klämde, ryckte och drog i mitt knä tills han kunde säga att det antagligen är en slemsäck som är irriterad efter frakturerna och sen olyckan i lördags. För allt annat i knät kändes jättefint, men blev kontrollskickad till röntgen eftersom jag trots allt haft två frakturer i knät så är det bättre att vara på den säkra sidan ansåg han. 
 
Röntgen visade inga benbrott, tack och lov. Hade inte orkat gå igenom det igen. Så nu är det slemsäcken alltså, den kommer störa mig i minst två veckor till, snajsigt som det är! Och slemsäcken, hur nasty låter inte det på en skala från 1 till 10? Skulle nog sätta in en 22a där, minst. Så idag är det vila, imorrn praktik och ta det som det kommer!

Min åsikt

Något som är väldigt inne, som vi alla som färgar håret har lite då och då är inget mindre än ombre. Bara det att folk börjar missförstå det här nu - enligt min mening. Dip dye har vi redan haft, alltså måste ju ombre vara nått nytt och inte samma sak i nya namn. Stör mig för att jag såg det på en reklam. Så det här är min åsikt mellan skillnaden om ombre och dip dye, synd att jag fortfarande är svag för det - skulle lätt kunna ha rosa toppar ;)

Sen tycker jag också att vissa är super snygga när dom får till en bra ombre! Men gillar inte när det ser rentav förjävligt ut! Däremot är det här bara min åsikt haha!

Well hello handsome

Ska skaffa mig ett nytt beroende, så de så! Första till sista för damn vad han är snygg!

bästa som finns

måste ju vara mitt käraste tbbt och självklart Sheldon ♥ Skulle nog aldrig klara en sån människa i längden irl, men kan sträcktitta och stå ut med honom ändå! 
 
Eftersom knät gör att jag går halvdag just nu så finns det ju bara en självklarhet till vad som SKA göras under i alla fall 40 minuter ;) Just nu är det ju senaste finaste som gäller, men annars duger faktiskt vad som helst med dom haha! Min drog, min stora kärlek! 
 
Men först till hemköp tror jag, ska nog handla hem någe att äta .. Det ekar ganska tomt i kylen igen hmf. Kommer bli jobbigt att bo själv och va tvungen att köpa all mat själv egentligen! Ännu värre när man börjar dela på allt ekonomiskt igen, då kommer ju nån förstöra min fina mat med saker jag inte tycker om - hemska tanke! Ilandsproblem. 

Det är inte långt kvar

Snart kanske jag bor ensam.. Visserligen räknar jag på om minst ett år, men ändå? Det är ju tillräckligt snart för att man ska bli nervös! Jag gillar inte att vara själv längre stunder, vill ha nått som rör sig runt mig så jag kan skylla alla läskiga ljud på nått! Visserligen funkar grannarna, men byggnaden är ganska gammal så ibland låter det som att nån är i mitt hem. 
 
Tror jag skulle vilja ha en katt.. Dom är självständiga och "rastar" sig själva, men man kan ändå få lite mys med dom. Jag vet ju med mig själv att jag inte kommer ha tid med en hund, även om jag vill ha en liten Frappe Fralls som sover i sängen!
 
Funderar fortfarande på hur jag ska övertala mamma, men hon vägrar ha djur och helt ärligt förstår jag inte det! Hur kan man inte vilja ha ett djur som rör sig, lever osv! Själv anser jag att oftast bli närvaron lugnare av ett djur och jag förstår inte nån som säger nej till att ha djur.. Sen är ju dessa djur av olika slag haha ;)

Efter helgens "olycka"

så kan jag lova att det är en riktig bergochdalbana! Ena stunden vill jag hoppa, skratta, springa och andra vill jag lägga mig ner, gråta och helst kapa av benet över knät. Dessa stunder är inte många tack och lov, bara om jag står för länge. Sjukgymnast sa att det inte borde vara allvarligt, om det blir bättre ska jag låta det va och börja träna igen nästa vecka och om det blir värre så söka upp läkare. 
 
Anyhow så är det bra med fröken gul vad jag vet, inte fått höra nått om någe försämring! Ska dit själv på fredag samt lördag och hoppas hon visar upp en bra sida då hahah ;) Hört att hon är lite jobbig och eftersom vi fortfarande inte är överens om vem som bestämmer från marken så kommer jag nog få en riktig "pain in the ass" till helgen ;)
 
Tur att hon är söt, haha! 

Röra!

Håller för tillfället på att ändra helt och hållet på bloggen, vilket syns med den nya headern! Trivs otroligt bra med den till och med!

fina höst!

Inte bara häst med otur!

Det tog dock inte slut vid en skadad häst, när vi var ute och gick så tog Ida grimskaftet och jag tog lite bilder. 
 
Helt plötsligt trollade någon fram ett hål framför mina fötter, jag om gick med trynet i kameraskärmen såg ju inte hålet - vilket var påväg att resultera i en faceplant men det går ju inte för sig när man håller kamera i händerna. Så rädda kameran taktiken var på. Vilket resulterade i att jag slog ner på knä och sen vidare på armbågarna - dock fick kameran en smäll.. Men tack och lov bara solskyddet! Så den fick tre eller fyra prickar på ett ställe, men den är hel. 
 
Detta i chock över kamera och häst resulterade i att jag borstade av knäna och haltade några steg, sen var allt bra. Fram tills någon timme senare då jag började känna av knäna igen. Ignonrerade detta och fortsatte i stallet. Kom sen hem till två skrapsår och ett megasvullet knä. Helt plötsligt håller mamma med mig om att nått fortfarande är helt galet i mitt knä. Jag kan inte beskriva den mysko känslan men jag bara vet.
 
Så om man trycker på båda såren så är jag först och främst fortfarande svullen i hö knä(inte lika illa som igår) men inte i vä, såret gör ont på vä men det gör fan ända ont in i benet på hö. Så jag är helt säker på att något verkligen är fel i knät nu. Men jag kan gå, tänker dock inte prova att springa eller hoppa! Vi får se vad benet säger om att stå 8-3 imorrn... Underbart med praktik i butik!
 
Slänger nog upp lite fina höstbilder snart :D

Det går inte alltid som man tänkt sig ...

Speciellt inte när man har kontakt med hästar! Igår var planen fotografering, rida på bana för att prova på våran första galopp! Nu när staketen är uppe så känner jag mig trygg nog för det och jag måste ju ta allt i ridningen efter hur jag känner mig trygg. Kan jag inte galoppa på hemmaplan i en paddock med staket hur ska jag då kunna göra det ute i "vildmarken"? 

Nej så känna sig säker först! Vi har ju kommit så långt att jag börjar slappna av riktigt i hennes närhet, några fighter är vunna från min sida, vissa andra kämpar vi fortfarande med! Tränsningen går med stormsteg fram, snart är det dags att lära sig tränsa normalt också haha ;)

Men igår när vi kom in i stallet så upptäckte vi tre sår på ena bak. Vilket resulterade med 6 timmar i stall, ägare ute, veterinär(som fick in kolikfall så det dröjde för oss) och ja en massa snack.. Arissa fick ju stå inne, vilket hon inte tyckte om för fem öre. Så nu är det några dagar av temp och kolla sår. Tur nog var såren inte så allvarliga, ena var ytligt och det andra var inte så himla djupt. Det tredje knappt märkbart! 

Men på ett sätt är vi lika hon och jag, ingen av oss gillar sprutor haha! Men hon skötte sig otroligt bra under hela dagen, varken halt eller tvekande på benet. Hon stod gärna och vilade på det andra benet - alltså all tyngd på de skadade och inte så himla varm. Hoppas verkligen det fortsätter lika bra!

Mitt lyckopiller

Eller ja mina två kanske man ska säga, igår i stallet och som grädde på moset så kom Ida på kvällen! Fick även skjuts från stallet ;) Hur bra var inte de liksom!? 
 
I alla fall, Arissa sötte sig otroligt bra vid tränsningen, tror vi fått bukt på det snart! :) Stallägaren har varit otroligt hurtig och satt upp staket så nu har vi en riktig paddock också! Så när jag känner mig redo blir det galopp!

Upplevde igår att fröken var lite stel i baken, trodde först att hon haltade. Men det visade sig antagligen vara träningsvärk, så fort hon fick sträcka på benen i snabb trav så släppte allt! Fick även massa beröm från stallägaren som kollade efter hälta för att hon gick så fint! :')

Att frysa

Är då rena rama helvetet, speciellt när man ska till stallet! Uscha, kallt som in i bomben! Men dit ska jag och först till skolan .. Ska stänga av datorn ordentligt också, det behöver nog stackarn! Ida kommer och möter mig i stallet, får se vad jag hittar på.. Blir nog nått enkelt eftersom jag antagligen är själv igen :p

Rond 2

Jajamen, bakar fler bullar och smart som jag är brände jag en plåt .. Inte svart, men det är verkligen inge bra.. Hoppas dom är ätbara anyhow!

Men anyhow, tandläkare idag och sista praktikdagen på den här platsen. Känns nästan lite jobbigt, inte för jobbet utan för folket.. Jag dör, kryper tillbaka, kysser deras fötter och ber dom på mina bara knän om dom andra är jobbiga. För tyvärr är denna plats inte så mycket mer el. Fortfarande arg på mina lärare. Men som sagt, folket där va bra! Men jobbet i sig är inget för mig, tyvärr..

Imorgon = stall ♥ och nya praktikplatsen ...

Sovmorgon

Garanterat! Jag gick upp en timme efter att jag börjat i vanliga fall.. Men det hemskaste är när man vill lägga sig ner och somna om.
 
Då mina kära är man trött!

Kaos i vardagen

Planen var att skriva igår.. Men jag hade inget att skriva om.. Förutom att jag baka bullar! Men hur intressant inlägg skulle det bli hehe!
 
Det blev inget stallet igår tyvärr, tar den turen på torsdag istället. Hoppas på fint väder och fotograf på lördag! :D då ska jag försöka få lite fina bilder att visa här.
 
Idag har jag kört halvvägs till mormor och hela vägen hem, det gick faktiskt bra! Däremot måste jag kunna berömma mig själv och framför allt ta emot beröm ordentligt! Ser bara de negativa(som ligger rätt bra i underläge från det positiva) istället för de positiva.. Men en vacker dag har jag också körkort! :)
 
I alla fall så var det "släktträff" hos mormor och morfar! Jag, mami, moster1+man&barn samt moster2 och självklart mormor och morfar! Vi åt gott(oxfilé, snoms!) och hade de trevligt! Planerade hundvakt också, så gammeltanterna kommer hit några dagar under lovet! Mormor, morfar, moster+barn&man åker utomlands och jag .. Jag får vara hund&husvakt ;)

Hinder nummer 2

Jag vet inte vart det gick snett, men jag är på tok för försiktig när jag kör, nästan rädd och stel. Det är ytterligare ett hinder jag måste komma över - men nu kan jag köra mycket mer och för mindre pengar ;)

Idag körde jag i trafik med min mor för första gången, jag hade sån panik stundvis att jag blev jätte kissnödig haha! Men det gick framåt och fick faktiskt lite beröm, otroligt! Så vi ska nog köra igen på tisdag, sen jobbar mamma så galet så sen blir det inte först till helgen.. Men då tar vi nog en fyra timmars tur igen! 
Stallet imorrn och på lördag! Ska försöka vara ute i sån bra tid att jag hinner rida båda gångerna!

Typ så jag .. Typ väldigt så jag ...

Samma gamla visa!

Inte riktigt, men nästan. Idag blev det stallet igen, efter att besöket åkt. Det var otroligt trevligt att träffa dom, vi har många år att ta igen!

Tanken var enkel ridning, men när jag gick till stallet så höll stallägaren på att fixa paddocken(vi får upp staket) så valde att inte rida. Jag vågar inte rida ut själv, och är lite misstänksam på travbanan än .. Men det släpper nog. Så jag tog Fröken Gul på lina och lite "tränsterapi", hon skötte sig bra i både och - inte perfekt men bra! 

Linan bestämde hon sig för att flytta rumpan runt mig så hon alltid såg på mig i ena varvet, vi bråkade ett tag innan hon gav sig, sen provade vi så tills jag vann(självklart så fick hon gå i andra varvet också), hon må va envis men det är jag med!

Vi har ju haft lite problem med tränsningen. Hon vet nog att jag är kort och inte når om hon leker älg, så vi tog lite terapi där och fick några få ryck med huvud första gången men andra gången gick det snabbt och smidigt - båda gångerna hade hon huvudet precis där jag ville ha det. Tack och lov att hon kan "sänk huvuvdet" på kommando, annars hade vi haft stora problem.
 
Snart dags att ta med fotograf igen, behöver annat än mobilbilder ..

Dagens Boost

Det här med att städa ..

Alltså jag har en dålig vana när jag städar, den är så dålig att den är deprimernade. Jag nämligen "kastar bara runt stöket". Samlar ihop det och kastar det runt på olika ställen i en hög, som sakta minskar. Jag kan verkligen inte göra på nått annat sätt och det spelar ingen roll hur mycket jag försöker städa snabbt och ordentligt, det blir alltid likadant. ilandsproblempunktse

Sent inlägg, stallet igår!

Blev en sen stallvistelse då jag hade 4% på mobilen när jag åkte hem från praktiken - smart nog som jag är glömde jag att dom har uttag i sadelkammaren haha! Så en timme senare än jag tänkt var jag ute, hade ca 1 och en halv timme på mig.

Så möttes jag av alla ryttares bästa dröm! Sen vet jag inte vad dom där taggiga, kladdiga rundaväxtsakerna heter men ja, dom fastnar överallt! Tillslut lyckades jag få ut klumpen och var full med mini taggar på mig själv, delvis i händerna(när jag kom hem och la mig så drog jag upp täcket och insåg att jag hade en på hakan med ....). Arissa var aningens uppspelt, men hon var super duktig i linan! Gick förvånansvärt bra faktiskt!

Nu så ska jag städa mitt rum, drar fram snabeldraken imorrn samt bäddar rent. Vi får besök och eftersom jag(och mamma) går upp 5 så ska dom få sova i mitt rum och förhoppningsvis slippa ljud. Men, innan ska jag handla mat, nått enkelt blire!